Založ si blog

Klamár Fico

Už mám toho dosť ako občan ako študent ako človek ktorý chce žiť v tomto štáte. Keď som si dnes prečítal článok o tom, že inštitút finančnej politiky navrhuje zaviesť tak zvanú cirkulačnú daň normálne som to musel predychávať aby som sa dostal do akej takej pohody aby som mohol čítať článok ktorý nasleduje za nadpisom a keď som si prečítal článok tak mi bolo ešte horšie toto sú tie istoty ktoré ste veľkohubo sľubovali pred voľbami toto je to vaše povestné nebratie peňazí chudobnejším vy si fakt asi myslíte, že ľudia sú sprostý nie oni nie sú sprostý len si mysleli, že keď zvolia stranu SMER-SD (aké pekné písmenka SD: Smerom Doriti) tak sa im bude žiť lepšie ale ako sa ukazuje strašne sa mýlili áno mýliť sa je ľudské ale toto je fatálna chyba.

Pretože to čo idete urobiť (poplatky za prihlásenie nových a ojazdených automobilov a cirkulačná daň) nepostihne tých najbohatších ale práve tých ktorý sa chceli mať aspoň trochu dobre a nechceli chodiť na konskom povoze ale za vydreté peniaze a po rokoch odkladania týchto peňazí si konečne chcú kúpiť aspoň ojazdené auto a vy im v tom bránite lebo zavediete stupídne poplatky za autá ktoré si kupujú práve obyčajný smrteľníci áno napríklad Ford Focus kombi má výkon 86 až 100 kW a takých áut je na Slovensku najviac ak máte aspoň štipku zdravého rozumu tak by ste takéto niečo neurobili pretože to nie sú autá ktoré si kupujú milionári pre porovnanie áut s výkonom od 86 do 112 kW je na Slovensku takmer 23 300 kusov a to sú autá ako VW Golf Ford Focus Škoda Octavia VW Passat Opel Vectra Ford Mondeo a tak podobne. Vy si fakt myslíte, že ľudia ktorý si kúpili tieto autá majú peňazí nazvyš nie pretože oni si ich kupujú nie preto aby sa ukazovali aké majú pekné auto ale preto že v týchto všetkých autách je dosť miesta pre rodinu a nákupy a môžu poslúžiť aj na prevoz vecí z jedného miesta na druhé.

A nezabúdajte na to, že ľudia sú vynaliezavý a nájdu si spôsob ako tieto dane obísť keby ste toľko energie koľko venujete ošklbávaniu vlastných ľudí venovali krokom ktorými by ste zabránili tomu aby ľudí okrem vás ošklbávali aj investori s Talianska ktorý po dvoj týždňovej celozávodnej dovolenke odídu zo Slovenska a nikomu nepovie ani mu ani bu a zanechá tu sekeru vo výške 650 000 € tak by ste nemuseli robiť takéto opatrenia tak sa konečne zobuďte a robte s tým niečo veď je nepredstaviteľné aby človek ktorý tu podniká zo dňa na deň odišiel zo Slovenska a nikto s tým nič nerobil pomaly si začínam myslieť, že Vám to vyhovuje.

Veď štát ma plniť úlohu ochrancu a nie zbojníka ktorý ozbíja ľudí o to posledné čo majú a odíde a nestará sa ďalej ako kto bude žiť. pán premiér položte si jednu otázku robím všetko pre t aby boli ľudia v tejto krajine šťastný? Ja myslím, že nie. Vaši obhajcovia začnú reptať ale veď on len zachraňuje to čo predchádzajúca vláda po sebe nechala.

Áno verejné financie treba ozdravovať ale nie tým, že ľuďom zoberieme aj to posledné čo majú a nech sa starajú veď to nie je naša vec. Ale práve naopak štát je tým prvým kto by sa mal starať o blaho svojich občanov a nie ich okrádať a vymýšľať cesty akými občanom znepríjemniť život a cestu za zaslúžením oddychom n dôchodku.

A mám pre Vás hneď niekoľko návrhov ako to spraviť.

Ad jedna menej kradnúť a viac dávať pozor na to kde čo kto robí (nehovorte, že sa to nedá lebo je na to veľmi jednoduchý spôsob a tým je hmotná zodpovednosť politikov za ich činy). Ad dva keď jeden kabinet ovládne nech nezostávajú politikom notebooky a tlačiarne ale nech je to vedené ako majetok národnej rady a nech to používajú ďalší ktorý prídu po nich. Ad tri prečo keď niektorý politik z vlády urobí prešľap tak nepodá demisiu alebo sa nevzdá poslaneckého mandátu to fakt vám ľudia nestoja ani za toľko slušnosti. Tak prosím zamyslite sa už konečne a neporušujte poslanecky sľub kde sa len dá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3532x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie

Archív